Hem      Produkter     Kontakt      Köp och leverans villkor   

 

 

Hur gör man?

 

 

  • Se först till att du har allt som behövs för att spela spelet, såsom ett rep, en plats där du kommer att slå på din piñata (t.ex. ett träd, en krok i taket i mitten av rummet, på någon plats som den ska hängas) fyll din piñata med godis och/eller små leksaker (man kan även fylla den med lite konfetti) och ögonbindlar.

 

  • Fyll piñatan med godsaker innan gästerna anländer till festen, så att de inte vet vilka överraskningar som finns där inne. Detta ger barnen både glädje och överraskning.

 

  • Innan man kan börja spelet kan du använda piñatan som en festlig mittpunkt. När barnen är redo att börja festen, ta piñatan och häng den på den tidigare bestämda platsen.

 

  • Ordna barnen så dem står på rad, men börja FÖRST MED DEN SOM FYLLER ÅR och fortsätt med de minsta osv. Om barnen är väldigt små, så kan man låta dem slå utan ögonbindel. Traditionellt så har barn över 3 år ögonbindel.

 

  • För säkerhets skull, medan ett barn slår på piñatan så bör de andra barnen hålla sig en bit bort, (rekommenderas 3-5 meter) från den som kommer att slå på piñatan för att inte riskera att träffas. För övrigt så bör barnet helt slutat slå på piñatan innan du kan låta de andra barnen böja sig ned och ta av de godsaker som fallit ned på golvet. Denna skyddsanvisning är av yttersta vikt och kan inte understrykas nog.

 

  • Tillåt varje barn att slå på piñatan minst ett par gånger innan du låter nästa barn slå. För att göra piñata party spelet ännu roligare låt piñatan pendlat upp och ner, och uppmuntra gästerna att träffa rätt på piñatan. Du kanske också ska ge lite godis till de barn som inte har lyckats fått tag på så mycket godis i slutet av spelet så alla har fått sina påsar fyllda med godsaker.

 

 

Sammanfattningsvis så är en piñata den mest uppenbara och roligaste födelsedagsfest ”spel” som finns tillgängligt idag. Spelet är lika roligt för pojkar som för flickor. När födelsedagsfest spelet genomförs korrekt, utomhus eller inomhus, så kommer detta absolut vara en höjdpunkt på partyt och minnena av spelet kommer att medföra många leenden under många år framöver för både barn och vuxna.
Många föräldrar föredrar en "dra i”-version av piñata för yngre barn eller för en inomhus födelsedagsfest. För instruktioner om hur man spelar ”dra i pinata spelet”, klicka
här.

 

 

 

 

 

 

 

Tips om piñata

 

 

 Hur gör man?

 Samtida användningar

 Hur man fyller en piñata

Hur gör man en "dra i" piñata

Tradition och historia